De kracht van een team;

aanboren van eigen leiderschap

M1 - Method Course Gent
Seminareinheiten: 20
language:
• german

We streven naar een team waar mensen hun eigen leiderschap inbrengen, en daarmee medeverantwoordelijkheid opnemen voor zichzelf, de samenwerking en de doelen. In deze vorming ontdekken we hoe je systematisch daarop kunt sturen.

Inhoud
• Met een integrale blik (een vier factoren analyse) kijken we naar het krachtenveld waar we als team(leiders) in staan. We oefenen het integraal waarnemen en zoeken hoe we ook teamleden meer kunnen betrekken op alle factoren die spelen.
• Themagecentreerde interactie hecht groot belang aan de ontwikkeling van je eigen leiderschap. Er is leiderschap nodig om medewerkers/deelnemers te stimuleren om zelf hun eigen leiderschap op te nemen. Participerend leiderschap maakt dit mogelijk. We oefenen de rol en de houding die dit van je vraagt.
• We hanteren TGI als kompas om bij elke keuze te richten op meer gedeeld leiderschap van alle medewerkers. Dat betekent dat zowel de stillere mensen als de snelle denkers mee betrokken worden en inbreng hebben. Diversiteit vraagt dat er diverse manieren zijn om te kunnen participeren. Ons doel is dat iedereen participeert.
• We leren werken met thema’s zoals bedoeld in ‘Themagecentreerde Interactie’. Dat betekent dat we thema’s vinden en formuleren die op het scherp van de snee zijn, die ertoe doen en iedereen betrekken. Gedaan met eenrichtingsverkeer op vergaderingen, en achteraf gesprekken in de wandelgang. Thema’s op tafel!
• Samen werken vraagt een open feedback cultuur, een leercultuur. Niet zozeer de feedback regeltjes helpen ons verder, wel een visie en passende methodes om veiligheid en vrije ruimte te vergroten. TGI is gericht op het creëren van vrije ruimte tussen mensen om te leren van elkaar.