Leiderschap in deze tijd

Inspireren tot medeverantwoordelijkheid

M2 - Method Course Deurne
Seminareinheiten: 12
language:
• dutch

Deze TGI-cursus is bedoeld voor mensen die hun leiderschapskwaliteiten verder willen ontwikkelen en willen onderzoeken hoe zij anderen kunnen inspireren tot zelfsturing en gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Deze TGI-cursus is bedoeld voor mensen die hun leiderschapskwaliteiten verder willen ontwikkelen en willen onderzoeken hoe zij anderen kunnen inspireren tot zelfsturing en gezamenlijke verantwoordelijkheid. De ontwikkeling van de zelfsturing van medewerkers en teams speelt in de huidige turbulente context van organisaties een belangrijke rol. Het Participerend leiderschap van TGI biedt houvast om echt in een gezamenlijk proces met de medewerkers het team en de organisatie op een hoger niveau te brengen en tot fundamentele ontwikkelingsprocessen te komen. Participerend leiden betekent ook jezelf goed waarnemen: wat heb je als leider zelf nodig om staande te blijven en geïnspireerd te blijven werken in deze turbulente tijd?

Doel

Ontwikkelen van een leiderschapsstijl en vaardigheden die de zelfsturing van medewerkers bevordert.
Inzicht in de uitgangspunten van het TGI-leiderschapsconcept en de betekenis hiervan voor team- en organisationtwikkeling
Verdere ontwikkeling van de persoonlijk leiderschapskwaliteiten.

Werkwijze
We bieden zowel theoretische inzichten en methodische handvatten als mogelijkheden om heel concrete praktijksituaties in te brengen.

Doelgroep
Voor ieder die zich verder wil ontwikkelen in het leiden en begeleiden van groepen en teams en geïnteresseerd is in leiderschap en organisatieontwikkeling. Er is geen TGI-voorkennis vereist.